сряда, 23 септември 2015 г.

Музейко пристига у нас на 30 септември 

Детският научен център официално отваря врати през септември, но най-любопитните ще могат да надникнат още през август         
 
Детският научен център Музейко ще бъде открит официално на 30 септември, това съобщиха неговите създатели – Фондациите „Америка за България“ и „Музейко“. На първи октомври ще започнат програмите в Музейко, тематичните му дни, и ще бъдат достъпни всички интерактивни изложби, които представят науките чрез игри.

Muzeiko.jpg

Междувременно ваканцията започва с добри новини. През август сградата на Музейко ще отвори врати за най-любопитните с детска школа "Игра и наука в Музейко".
Тогава ще бъдат готови и следните изложби: ГРАДИНАТА ЗА ТВОРЦИ, която ще предлага отдих на родителите и много забавления за децата, ГОЛЯМОТО ДЪРВО, което свързва най-ниската с най-високата точка на сградата, но е и връзката между праисторията и космоса, между миналото, настоящето и бъдещето. Най-младите изследователи ще могат да се забавляват и да учат в ПРОСТРАНСТВО ЗА МАЛКИТЕИЗСЛЕДВАЙ СВОЯ СВЯТ: ГРАД ще очаква всички бъдещи архитекти, инженери и строители, а в ИЗСЛЕДВАЙ СВОЯ СВЯТ: ПРИРОДА Музейко ще споделя всичко, което знае за растенията и животните. От трите изложби, посветени на ПОДЗЕМНИТЕ ТАЙНСТВА ще можем да научим повече за ДРЕВНИТЕ ГИГАНТИ, вълнуващите ИСТРОИИ, които има да разкаже археологията и всички тайни на геологията, скрити в СКАЛИТЕ. Под зеления ПОКРИВ се намират и отговорите на въпросите КОЙ СЪЗДАВА БЪДЕЩЕТО: ЗЕМЯ и КОЙ СЪЗДАВА БЪДЕЩЕТО: КОСМОС, а за всички, които не могат да спрат да гледат към звездите, врати отваря и ПЛАНЕТАРИУМЪТ.        

И това не е всичко. През есента Музейко подготвя още големи изненади, но кой е очаквал друго?  

А докато Музейко ни показва дома си и подготвя своето пристигане през септември, можете да посетите новия му уеб сайт www.muzeiko.bg, за да следите всички новини, да научите повече за изложбите както и за достъпа до тях: http://bit.ly/1Q2EUgQ и годишните карти: http://bit.ly/1Frpwk2
                                                                               
МУЗЕЙКО е най-големият детски научен център в Източна Европа, който ще отвори врати на 30 септември 2015 г. в София. Той се строи по идеи и с инвестицията на фондациите “Америка за България” и „Музейко“ на територията на община Студентска върху разгърната площ от 3500 кв.м., 2000 кв.м. от които - пространство за интерактивни игри, които да събуждат любопитството на децата към наука, инженерство, екология, комуникации и изкуства, и да подпомагат по увлекателно-игрови начин желанието на малките да учат.     

Музейко от вън и от вътре:

Прикачени файлове

Няма коментари:

Публикуване на коментар